diumenge, 17 de gener del 2010

Josep Maria Cadena

Per raons de feina, pels volts de Nadal he tingut l'ocasió de parlar una estona amb el periodista Josep Maria Cadena. Una agradablíssima experiència. Conversador brillant, faceciós, la seva mordacitat sempre té per límit el bon gust i la prudència. Com a periodista el podeu seguir a les pàgines de crítica d'art d'El Periódico i a les ones de Ràdio 4 on col·labora com a tertulià.
El seu catalanisme és incompatible amb l'estridència, la desqualificació o la poca-soltada. Lluny, per tant, de les proclames estrafolàries i la patètica voluntat de cleda d'alguns.
Abans d'acomiadar-nos, em va lliurar una nadala que reprodueix uns versos d'en Josep Maria Folch i Torres: "De la victòria n'és fermança / la fe i l'amor que ens han alçat. / Dau-nos, Sant Jordi, vostra llança / i ens guanyarem la llibertat". Que així sigui.

1 comentari:

  1. Així com hi ha tipologies de personatges que de sortida ja ens cauen malament, n'hi ha d'altres que ens agraden. És el cas de Josep Maria Cadena, que crec que tant des del camp de l'esquerranisme com d'un catalanisme de fons, penso que s'encabeix en un espai proper, una persona amb qui, si més no, no molestaria de fer-hi una part del camí plegats.

    ResponElimina